fredag 15 mars 2013

Enkel pasta rätt


Såg på reklamen från Milda för lite sen en ny liten variant på fläskfile pasta gryta som verkade enkelt och gott ...

helt klart värt att göra hela familjen tyckte det var jättegott och det var enkelt att göra ...



Fläskfile med pasta !!



  • 500 g pasta
  • 700 g fläskfilé(er), putsad i skivor
  • 1 pressad vitlök 
  • 1,5 msk Milda flytande margarin
  • 2st förpackning med Milda Cuisine Vitlök
  • 200 g sockerärtor
  • 0,75 dl Västerbottenost, riven jag använd riven mozzarella
  • 70 g ruccola
  • salt, peppar grillkrydda
    Tillagning.

    • 1 Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Bryn fläskfilén i flytande margarin, pressa i vitlöken salta grillkrydda och peppra efter smak. Tillsätt  och Milda vitlök, sockerärter och  , låt koka ihop ca 5 minuter , blanda sedan ihop allt i en stor serveringsskål och vänd ner den rivna osten avslutningsvis ,  nästa gång så lägger jag dit halverade cocktailtomater också !!











    B



    lördag 2 mars 2013

    Super enkel och god jordnötssås ....

    Här kommer ett tips på en jätte enkel och god jordnötssås som är jätte god till kycklingspett eller som här där jag serverade det ihop med friterad kyckling ...


    Jordnötssås

    100 g jordnötter
    4 schalottenlökar
    2 vitlöksklyftor
    1 dl jordnötssmör
    1 tsk sambal oelek
    400 g kokosmjölk satsa på en mjölk av bra kvalité
    1 lime
    1 msk rapsolja

    Skala lök och vitlök. Lägg i en hög skål tillsammans med jordnötterna. Mixa med en stavmixer (eller matberedare) tills allt är finhackat. Hetta upp oljan i en stekpanna och blanda ner lök och jordnötter. Fräs på medelhög värme 2-3 minuter. Blanda ner sambal oelek och jordnötssmör. Fräs ytterligare 1-2 minuter. Blanda ner kokosmjölk och limesaft. Koka på låg värme i ca 10 minuter. Smaka av med mer jordnötssmör, lime, salt och peppar.




    Koladröm tårta !!!

    Hittade en sån god tårta i Ica buffé tidning .... Riktig godsaker ...


    Kola dröm tårta
    1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
    150 g smör
    300 g digestivekex
    1 l jordgubbar
    1 1/2 dubbeldaim (à 56 g)
    3 dl vispgrädde

    Kolakräm:
    Lägg burken med sötad kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker och lite till. Låt småkoka ca 2 1/2 timme utan lock, se till att vattnet täcker hela tiden. Fyll annars på efter hand. Numera an man ju även köpa denna kola färdig i burk om man hellre vill det !!!

    Ta upp den heta burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna helt och öppna därefter burken. Den kondenserade mjölken har nu blivit till en kolakräm.
    Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie.
    Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.

    Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset.
    Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.

    Vid servering: Toppa med jordgubbar och resterande daimkross.

    Detta är ett recept från Buffé nr 6 2012


    Kladdkaksmuffins

    Ett av barnens favorit kaka som är lite för oförskämt lätt att göra .....


    Kladdkakemuffins ca 20 st

    2 ägg
    3 dl socker
    2,5 dl mjöl
    4 msk kakao
    1 msk vaniljsocker
    1 tsk salt
    100 gr smält smör

    Bara rör ihop allt ...inte så nog med vispningen !!

    Jag använder mig av silikon muffinsformar annars så klickar ni i vanliga
    Och grädda mitt i ugnen 15 min i 175 grader

    Låt den svalna ordentligt gärna i kyl så lossnar de jätte lätt från silikon formen men har ni gjort i vanliga så får de vara kvar tills ni äter dem .... Garnera med en klick grädde och här har jag pimpat dem med gelehjärta inför 14 februari

    fredag 1 mars 2013

    Tuppakaka

    Bakade världens enklaste lilla goda Tuppakaka till fikat idag ...

    Tuppakaka
    2 ägg
    1,5 dl socker

    vispas fluffigt
    2 dl mjöl
    2 tsk bakpulver
    1 msk vaniljsocker
    1 dl kokt vatten

    Vänd ner detta i äggsmeten
    Häll det i en smord och bröad springform 24Cm
    Grädda 20-25 i 175 grader

    Glacyr
    75 gr smör
    1 äggula
    1dl socker 
    1 msk vaniljsocker

    smält smöret rör i det andra så det tjocknar  men det får inte koka  lägg sedan på kakan och avsluta med coccos !!!!

    Coccos
    Absolut godast blir kakan om man låter den svalna i kylen och sedan förvarar den i kylskåp !!!! 





    En Vardagsblogg !!!

    Välkomna hit alla !! Vi får väl se vad det kan bli av det här !!

    Om mig

    Mitt foto
    Trebarnsmamma, gift och en hund!!